Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární boxer Mike Tyson (52) objíždí svět se svou talk show, kde vypráví peprné detaily ze svého divokého života. Mluví o svém drsném dětství, dospívání i bouřlivých boxerských začátcích, vězení nebo pádu na dno.

Tyson vyrůstal v drsném Brooklynu s matkou, která byla alkoholička. Už jako dítě se rval všude, kam přišel, nechodil do školy a kradl. Ve rvačkách se však tak trochu našel, začal boxovat a už ve dvaceti se stal šampionem v těžké váze.

Svou agresivitu však často nezvládal a pověstný se kromě skvělých zápasů stal také tím, že jednomu ze soupeřů ukousnul ucho. Se slávou se také vypořádal po svém. Fetoval, vymetal večírky s prostitutkami a rozhazoval těžce vydělané peníze, jako by se nechumelilo. Za znásilnění herečky Desiree Washington dokonce seděl tři roky ve vězení.

Ze tří sňatků a dalších vztahů a afér vzešlo celkem osm dětí, nicméně o čtyřletou dceru Exodus Tyson tragicky přišel v roce 2009. Uškrtila se na šňůrách posilovacího zařízení. V té době prožíval boxer těžké období, neboť se potýkal i s finančními potížemi. O tom, jak byl jeho život jako na houpačce a jak se sám několikrát vyhrabal ze dna, promluví 1. listopadu i v pražském SaSaZu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám