Hlavní obsah
Článek

Vévodkyní ze Sussexu a manželkou prince Harryho se Meghan Markle (37) stala teprve nedávno, ale oči celého světa ji pečlivě pozorují už od chvíle, kdy začala s princem randit. A všichni také netrpělivě čekají, kdy udělá nějakou pořádnou botu. Meghan nicméně dodržování královských pravidel jde zatím skvěle, ovšem jsou taková, která rozhodně dodržovat nehodlá.

Mluvení o politice

Není příliš vhodné, aby královští nahlas vyjadřovali své politické názory nebo postoje. Nicméně jsou věci, o kterých vévodkyně Meghan nejspíš mlčet nebude. Jako zarytá feministka totiž často hovoří o právech žen a neváhala tak učinit ani v únoru na akci Royal Foundation Forum.

Odhalování kůže

U žen z královské rodiny opravdu není vhodné, aby odhalovaly holou kůži. Proto například vévodkyní Kate uvidíte jen málokdy s rukávy kratšími než po lokty. Meghan nicméně začátkem června dorazila na oslavu královniných 92. narozenin v róbě, která odhalovala dokonce holá ramena a dekolt. Tomu říkáme rebelství!

Nošení kalhot

Královna Alžběta neschvaluje, aby ženy v královské rodině nosily kalhoty. Samotnou ji v nich rozhodně nikdy neuvidíte. A i když si je ani Meghan v královnině přítomnosti dozajista neoblékne, na jiných akcích jako Endeavour Fund Awards nebo při návštěvě Irska jsme ji v kalhotových kostýmcích vidět mohli.

Kabelka

Zatímco kabelka je nedílnou součástí královnina šatníku, žádná žena z královské rodiny si ji ještě nezavěsila přes rameno, jako to dělá Meghan. Důvodem je údajně to, že potřebuje mít volné ruce, aby si jimi mohla potřást s určitými lidmi. Jak je známo, členové královských rodin musí ruku podat jako první.

Fanoušci a autogramy

Členové královské rodiny by neměli nikoho objímat, ale maximálně si potřást rukou. Toto pravidlo velmi ráda porušovala například princezna Diana. Meghan si na něj sice zvykla, ale našla si jinou cestu, jak se přiblížit svým fanouškům. Když ji během lednové vycházky ve Walesu dívenka poprosila o autogram, napsala ji na fotku milý pozdrav, který zněl „Ahoj, Kaitlyn,“ a připojila srdíčko. Královští mají striktně zakázáno dávat autogramy.

Obálky časopisů

Pro královské není úplně neslýchané, aby se fotili na obálky časopisů, nicméně taková věc je většinou jednorázovou záležitostí a rezervuje se pro zvláštní příležitost. Když se tedy Meghan objevila na obálce Vanity Fair v říjnu 2017 týdny před tím, než ji Harry vůbec požádal o ruku, nebyla to zrovna příležitost, která by byla považována za vhodnou.

Svatba

I svatbu si královský pár udělal tak trochu po svém. Od vlastního dortu, místo tradičního ovocného, přes biskupa z Chicaga, který předvedl plamennou řeč o lásce, až po navléknutí snubního prstenu, mladý pár si svatbu udělal opravdu po svém. Harry na rozdíl od svého bratra, otce a dědečka během obřadu prsten navlékl. Byla to jeho osobní preference.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám