Hlavní obsah
Článek

Je tady minimálně stejně dojemný příběh a famózní hlas, s jakými se mohli setkat diváci při loňském ročníku Česko Slovensko má talent prostřednictvím zpěváka Mariána Zázrivého. V nedělním kole stejně zaujme operní pěvec Marián Bango, který je navíc slepý.

Marián Bango přednese s lehkostí a bravurou píseň Mamma známou díky interpretaci Luciana Pavarottiho. Následující standing ovation je naprosto na místě.

Přestože je nevidomý, Banga na život kvůli tomu nezanevřel. Pro svůj hlas a podobný životní osud je přirovnáván k světoznámému italskému tenorovi Andrei Bocellimu. Přestože nemá žádné hudební vzdělání, ovládá hru na několik hudebních nástrojů a podílí se na vlastní tvorbě písní a hudby.

Texty a melodie operních a operetních árií studuje jen podle sluchu. Vystupoval už s řadou známých osobností česko-slovenské hudební scény jako Karlem Gottem, Lucií Bílou, Richardem Müllerem, Peterom Dvorským, Sisou Sklovskou nebo Janou Kirschner.

Velkou oporou je pro něho jeho nevidomá manželka Alexandra, která přišla o zrak po autonehodě, když jí bylo sedmnáct let. Bohužel osud k nim byl nedávno opět nemilosrdný. Začátkem roku přišli o jedinou dceru, která v necelých osmnácti letech podlehla dlouhodobé nemoci.

Reklama

Další články

Načítám