Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Veřejnoprávní televizi nelze upřít snahu jít s dobou. Několikrát změnila logo i programovou nabídku, jedna věc však zůstává stejná. Saskia Burešová (77) a její účes pamatující ČSSR, ČSFR i ČR.

Dáma proslulá kultivovaným projevem jako oblíbená hlasatelka posbírala pět cen TýTý. Kromě informování o programu její zásluhy spočívají také v moderování edukativního pořadu Kalendárium. I když tento formát působí dojmem, že existuje již od úsvitů televizního věku, vysílá se teprve od roku 1993. A vizuálně stagnuje stejně jako jeho protagonistka.

Saskia Burešová v neděli slaví 72. narozeniny, což by tipoval málokdo, protože její věk není snadně odhadnutelný. Slavná televizní tvář se totiž nemění. Pár vrásek, které umně maskuje brýlemi s tónovanými skly, jí samozřejmě přibylo, její účes je ale takřka identický s tím, jaký nosila na konci 60. let, kdy vstoupila na obrazovku.

Národem milovaná dáma moc dobře ví, co jí sluší, takže nemá potřebu improvizovat. Nejedna divačka zajisté zavítala do kadeřnictvím s požadavkem, že chce udělat hlavu tzv. na Saskii. Málokomu ovšem tato frizúra sluší tak jako samotné Burešové.

V galerii se můžete podívat na to, jak bývalá hlasatelka lpí na svém vzhledu. Čas plyne dál, ale ona stále natáčí další epizody legendárního Kalendária. Ve světě šoubyznysu existuje jen pár šťastných žen, které zázračně odolávají stárnutí. V USA mají Jennifer Lopez (54), my máme Saskii Burešovou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám