Hlavní obsah
Článek

Byť je profesí herec a moderátor, tak je Petr Vágner (46) v nemocničním prostředí jako doma.

„V rámci natáčení seriálu jsem chtěl vědět o profesi víc. Jednu dobu jsem dokonce vážně uvažoval o tom, že si neudělám kurz, a až seknu s herectvím, tak se tomu budu věnovat,” svěřil se nám herec během návštěvy Mamma Centra, kde absolvoval vyšetření týkající se rakoviny prsu.

Vzhledem k tomu, že si Petr zahrál v seriálu Ordinace v růžové zahradě záchranáře Radima Nováka, musel se na svou roli prakticky připravovat. „Dojížděl jsem i do centra středočeské záchranky na Kladno, kde jsem absolvoval kurz první pomoci a další kurzy.”

Vágner dokonce dobrovolně jezdil se sanitkou, aby mohl pomáhat. „Jezdili jsme s doktorem a řidičem. Dal jsem si na výjezdovce podmínku, že rozhodně nechci jezdit k událostem, které se budou týkat například dětí. Nejsem hrdina a nechtěl jsem u toho být,” říká Petr.

Moderátor Top Staru zavzpomínal na jeden nepříjemný výjezd. „Jednou jsme jeli ke smrťáku na Smíchově, kde se potvrdila mozková příhoda. Byl jsem u toho a jde o to se s tím poprat. Je to trošku jiná situace, než když člověk přijede k člověku, kterému může pomoct a předá ho k dalšímu ošetření,” vzpomíná Petr Vágner.

Je klidně možné, že se k práci na záchrance někdy vrátí. „Zatím mě moje práce baví a naplňuje, ale nikdy neříkej nikdy,” usmívá se Petr Vágner.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám