Hlavní obsah
Článek

Za každou cenu si chtěl splnit svůj velký sen. Milan Peroutka (34) vyrazil s organizací Smiling Crocodile Charity do Jordánska. „Funguji jako pyšný ambasador. Spolupracujeme na několika projektech, ty zahraniční podporují neslyšící děti v rozvojových zemích, hlavně jejich integraci,“ svěřil zpěvák, který si chtěl vedle nabitého programu také zaplavat.

„Za několik dní jsme toho museli stihnout moc, ale je pravda, že jsem už na letišti vyslovil přání vidět Mrtvé moře. Z hlavního města je to asi hodinka cesty a už to skoro vypadalo, že se nám nakonec nepoštěstí,“ prozradil Super.cz Milan s tím, že cesta k moři byla náročná. „První den se to nestihlo, ten další jsme po výjezdu bourali a taxikář nás odmítal na místo dovézt, a když jsme se tam nakonec dostali, už se zavíralo, protože po západu slunce už do vody nikoho nepustí,“ řekl Milan, jehož auto se prý srazilo s místním autobusem.

Nakonec ale vše dobře dopadlo. „Byli jsme nekompromisní, plavčíkovi jsme řekli, ať nás tam klidně zavře a já jsem si udělal aspoň to selfíčko. Teda těsně předtím, než se mi seknul telefon, a než se mi ta sůl s trochou vody dostala do očí,“ prozradil zpěvák, který se v rámci projektu věnuje osvětové kampani Because I hear I live, pro kterou s bratrem Honzou Peroutkou a ředitelkou organizace Dagmar Herrmannovou složili stejnojmenný song.

„Má za cíl stát se mezinárodní hymnou pro děti, co podporujeme, a natáčíme ho v hlavních světových jazycích společně s místními zpěváky a neslyšícími dětmi. Vznikají i videoklipy, které s námi natáčí další člen výpravy, kameraman Aleš Vašíček. Já už mám za sebou anglickou část, ruskou v Kazachstánu, arabskou v Jordánsku a ani ne za dva týdny odlétáme do Číny, kde na mě čeká ten pomyslný highlight, a to bude čínská verze,“ svěřil Peroutka, který se pilně připravuje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám