Hlavní obsah
Článek

Tak o téhle sympatické herečce ještě hodně uslyšíme. Že vám jméno Tereza Hofová (38) nic neříká? Ač se neřadí k profláknutým českým celebritám, patří tato dáma mezi naše nejvýraznější herečky.

Pozornost zaručeně vždy budí její šedivá hříva, ze které se stalo její poznávací znamení. To, co jiné dámy úzkostlivě maskují, dává tato divadelní, televizní a filmová herečka na odiv. Diváci si Terezu, jež propadla kouzlu Islandu, kde našla manžela, pamatují například ze seriálu Dáma a Král, kde ztvárnila chladnou a ambiciózní advokátku Lenku Braunovou.

V Českém století si pak zahrála Olgu Havlovou. Tereza nechyběla ani na karlovarském filmovém festivalu, kde představila svůj nejnovější filmový počin.

Ve snímku Domestik režiséra Adama Sedláka hraje manželku cyklisty (Jiří Konvalinka). Ve vztahu až sebedestruktivním způsobem touží po dítěti.

"S Jiříme Konvalinkou máme ve filmu i hodně intimních scén. Před tím jsme se neznali, ale museli jsme vytvořit iluzi páru, který spolu roky žije. Prvními scénami jsme se pročervenali a prochichotali, ale rychle jsme si na sebe zvykli," nechala se slyšet herečka, jež jinak stále pendluje mezi Prahou a islandským Reykjavíkem, kde žije střídavě spolu se svým manželem a dcerou Hannou.

Ve Varech na sebe spíše než šedivou hřívou upozornila svým outfitem. „Cítím se nejlépe v bílé a černé, neumím nosit vzory a nerada na sebe upozorňuji, výrazná jsem sama o sobě až až,“ vtipkovala Tereza, jež si oblíbila elegantní a pohodlné modely.

Reklama

Další články

Načítám