Hlavní obsah
Článek

V Americe se cítí jako ryba ve vodě. Pár dnů před koncem školního roku je ale Zuzana Belohorcová (48) celá natěšená z toho, že se vrací zpět do Evropy. „Vždycky se domů moc těším. Těším se pokaždé na svou rodinu, na Vlastíkovu rodinu,” uvedla během našeho setkání Zuzana.

Ptali jsme se jí, kde se cítí víc doma, jestli ve své rodné zemi, v Česku, kde se proslavila, nebo na Floridě, kde aktuálně žije. „Já zůstanu vždycky hrdou Slovenkou a jsem ráda, že moje děti moje rodiště poznávají. Upřímně musím říct, že když přiletíme na Miami, tak je pro mě doma tam. Tam jsme spokojení, tam žijeme celoročně, tam naše děti našly svoje zázemí a my své přátele,” říká Zuzana a jedním dechem dodává, že je šťastná za možnost změny: „Je úžasné, že se můžeme na konci školního roku těšit, že pojedeme sem, a později, že se můžeme vrátit na Floridu do tepla.”

Přestože Belohorcová porodila syna Nevia v Americe, a on má tím pádem americké občanství, neznamená to, že ve Spojených státech může zůstat celá rodina.

„Jsme závislí na vízech. Zatím má manžel pracovní víza na pět let. Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom tam mohli zůstat natrvalo,” říká Belohorcová, která se snaží zajistit trvalý pobyt pro rodinu v Americe různými způsoby. „Každoročně hrajeme loterii o zelenou kartu, chtěli bychom vyzkoušet o zelenou kartu na pracovní víza manžela. Rádi bychom tam zůstali, zatím nemáme žádný jiný plán, pokud by to nevyšlo. Asi bychom odešli jinam do tepla, možná Austrálie, nevím,” krčí rameny Zuzana Belohorcová, která se zatím těší z přítomnosti a vzdálenou budoucnost neřeší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám