Hlavní obsah
Článek

Obnovená premiéra fenomenálního muzikálu Andrewa Lloyda Webbera Fantom opery sice proběhne až 14. září, ale už nyní protagonisté pilně zkouší, aby jejich výkony byly dokonalé. A to nejen nováčci, jako je například Natálie Grossová (21), ale i ti, které jsme mohli v tomto úspěšném představení před čtyřmi lety.

Začalo se tanečními choreografiemi, které jsou v tomto muzikálu velmi důležité vzhledem k tomu, že hlavní ženská hrdinka a její přítelkyně jsou baletkami. Balet je premiérou právě pro Natálku. „I když s tancem zkušenosti mám a roky jsem se věnovala stepu, s baletem jsem kvůli Fantomovi opery začala až nyní. Brala jsem i soukromé hodiny, abych se vyrovnala kolegyním, které už představení hrály,“ svěřila Natálie, která se v roli baletky Meg bude alternovat s osvědčenou Andreou Gabrišovou a Terezou Aster Vágnerovou.

Hlavní hrdinku Christine, o jejíž lásku bojují Fantom opery Marian Vojtko (51) a Radim Schwab se šlechticem Raoulem v podání Bohuše Matuše (50) a Michala Bragagnola, ztvární opět Michaela Gemrotová (38) v alternaci s Monikou Sommerovou.

„Není potřeba hledat stále nové tváře. V českém hudebním rybníčku zase není tolik interpretů, kteří by zvládli zazpívat tak náročné hudební party, které Andrew Lloyd Webber pro Fantoma opery napsal. Obsazení jsme obměňovali jen minimálně,“ vysvětlil producent muzikálu František Janeček (79).

Reklama

Další články

Načítám