Hlavní obsah
Článek

S tragédii, která zasáhla jeho život, se snaží Aleš Juchelka vyrovnat. Moderátor, který s Richardem Krajčem (46) uváděl hudební pořad Medúza, v loňském roce přišel o desetiletého syna Olivera. Ten bojoval s vážným metabolickým onemocněním.

Ve čtyřech letech se u něho začaly projevovat zdravotní problémy a následně lékaři přišli na to, že trpí onemocněním zvaným mukopolysacharidóza typu IIIA. Po několikaleté léčbě, kdy se chlapci s nemocí snažili pomáhat lékaři a rodina, se moderátor se synem musel rozloučit. V to, že se s ním ještě někdy setká, ale stále věří.

„Pokaždé se mi vybavují konkrétní věci, hlavně když zavadím o jeho fotku, když potkám na přechodu vozíčkáře, kterému dávám přednost, když komunikuji s ostatními rodinami, které mají podobné děti,“ svařil Aleš, který se se smrtí syna stále pořádně nevyrovnal.

„Je to hluboký, celoživotní smutek, ale zároveň je to pro mě naděje, že se jednou tam nahoře potkáme,“ prozradil Juchelka, kterému mimo jiné pomáhá víra. Od puberty je členem Církve bratrské, v níž má spoustu skvělých přátel, kteří mu v těžkém životním období pomáhali. Premiérový díl 13. komnaty Aleše Juchelky poběží v pátek večer na ČT1.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám