Hlavní obsah
Článek

Herečka Kristýna Leichtová (38) měla pořádně pro strach uděláno. Jako policistka Tereza Sluková, kterou hraje Kristýna v seriálu Cesty domů, musela točit oblečená do vězeňského mundůru mezi zločinci ve vazební věznici na pražské Ruzyni.

Leichtová je v roli Terezy Slukové podezřelá ze zabití státního zástupce Hlaváčka, kterého hrál Petr Kostka. Jestli ho opravdu zabila nebo ne, zatím tvůrci seriálu nechtějí prozradit.

Nejdříve se natáčelo v návštěvních prostorách. Pak se štáb přesunul výš, do oddělení výkonu vazby, kde pro účely natáčení vězeňská služba nechala vyklidit dvě cely. Točilo se v jedné z nich a také na chodbě. To už za plného provozu. Což znamená, že po obou stranách chodby bylo v celách zhruba šedesát lidí ve výkonu trestu, kteří zpoza zamčených dveří poslouchali, co se na chodbě děje.

Natáčení ve vazební věznici bylo zvláštním zážitkem jak pro herce, tak pro celý štáb. Ne však pro vedení věznice. „Filmaře tu nemáme poprvé. Každé natáčení pro nás ale znamená větší bezpečnostní opatření, protože musíme zajistit nejen ostrahu věznice, ale zároveň bezpečí celého štábu,“ vysvětlila mluvčí ruzyňské věznice poručík Pavla Bohatová.

Jak to ve vazební věznici vypadalo uvidíte již dnes večer v Cestách domů na TV Prima.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám