Hlavní obsah
Článek

Konečně zná termín první klapky. Režisér a herec Jiří Mádl (37) začne počátkem srpna natáčet podle vlastního scénáře film Na střeše, který musel loni na podzim odložit. Představitel hlavní role Jan Tříska (†80) se v září před prvním natáčecím dnem tragicky zřítil z Karlova mostu do Vltavy a na následky zranění zemřel v nemocnici. Hledání nového představitele titulní role tak nebylo vůbec snadné, Mádl si ale nakonec vybral.

„Nebylo jednoduché hledat nového představitele pro naši hlavní postavu pana Rypara po tom, co nás opustil Jan Tříska. Ale Alois Švehlík mi najednou tak padl do oka, že už jsem necítil jen zarputilost, ale opravdový těšení se na jednotlivý scény s ním. Člověk musí věřit, že se věci dějí, protože tak mají být. Tohle se zatím tak zdá,“ svěřil Mádl.

Snímek bude vyprávět příběh profesora Rypara, který poskytne dočasné útočiště Songovi, mladému Vietnamci, jehož našel ukrytého na střeše svého domu. „U nás je spoustu skvělých herců v tomhle věku, ale věřím, že pana Rypara nemůže hrát každý. Je to v podstatě křehký a osamělý člověk, zároveň má-li důvod, je důvtipný, podvratný a ve svých krocích impulsivně nekompromisní. Alois Švehlík má ten pohled, hlas a pohyb, který Ryparovi sedí,“ prozradil Mádl, pro něhož bude snímek již druhým režisérským počinem. Prvním byl Pojedeme k moři.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám