Hlavní obsah
Článek

Na vernisáži výstavy Cecil Beaton, fotograf královen se to hemžilo známými tvářemi. Mezi hosty se objevila například i Jitka Hosprová. Sympatická violová virtuoska, která původně začínala jako houslistka, se na výstavu těšila. Osobně totiž raději fotografie sleduje, než být jejich objektem.

„Focení vnímám jako nutné zlo. Jako profík jsem muzikant. Když si stoupnu před fotoaparát jako modelka, tak vnímám, že jsem absolutní amatér. Musím říct, že je to docela velká fuška a přehodnotila jsem pohled na modelky. Nemají vůbec jednoduchou práci,” říká Jitka.

Vnadnou blondýnku někdy mrzí, že je její vzhled upřednostňován před jejím hudebním talentem. „Občas po koncertu, který odehrajete skvěle, za vámi přijdou a řeknou: ’Jé, vám to slušelo’. S tím se ale musíme smířit, protože ten ženský element je na pódiu silnější než vjem profesionality. Věřím, že doba se mění,” říká Jitka.

Rozhodně ale nehrozí, že by Hosprová své ženské přednosti hodlala zakrývat. „Jsem žena jako každá jiná. Jsem ráda, že mám geny maminky a tatínka, daří se mi to držet v mém věku. Tak proč se schovávat,” říká Jitka Hosprová.

Reklama

Další články

Načítám