Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na udílení Cen SDGs jste Barbaru Nesvadbovou (49) prostě nemohli přehlédnout. Jednak předávání ocenění udržitelného rozvoje moderovala společně s Petrem Šimůnkem, zároveň jí to velmi slušelo.

Spisovatelka na akci pořádanou v Černínském paláci oblékla rudé šaty od Taťány Kovaříkové. „V šatech od Táni se cítím pokaždé hezky. Zná mne snad víc než vlastní boty. A já jí absolutně důvěřuji. Je pro mne sestrou, kterou mi rodiče nedali. Jsme vážně rodina,” říká Bára, která se stále pyšní parádními křivkami. „Nejím maso. Vlastně takřka vůbec žádné živočišné výrobky. No a cvičím. Hodně. A taky, buď jsem fatálně zamilovaná, nebo nešťastně odmilovaná, takže ty emoce jsou dobré, jak pro psaní, tak pro stravování,” smála se Barbara, které na akci dělal garde její partner Lukáš Novák.

„Já se houpu mezi 58-63 klidně i během prodlouženého víkendu (smích). No a když se dostanu na 62 a půl, tak už reálně jednou nohou visím na obezitologii, jsem v této oblasti lehký cvok. Doufala jsem, že se to zlomí čtyřicítkou, že se to zvolní. Nestalo se. Tak třeba v padesáti,” směje se.

Ptali jsem se Nesvadbové, jak se cítila v roli moderátorky. „Ztrémovaně, pochopitelně. Nicméně moderovat s Petrem je přirozené. A spolehlivé. Kamarádíme se léta, tak to vlastně bylo jako povídat si s přítelem. Jen na pódiu a před publikem,” říká Bára, která považuje udílení cen za velmi smysluplné. „Vnímám ceny velmi zásadně, jako povinnost každého jednotlivce vůči budoucím generacím. Nikomu z nás jistě není lhostejné, v jakém prostředí budou žít naše děti. A určitě jim nechceme zanechat planetu zdevastovanou,” říká Barbara Nesvadbová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám