Hlavní obsah
Článek

S celou svou rodinou vyrazil do Pražské botanické zahrady Pavel Šporcl. Cílem návštěvy nebyla tentokrát primárně flóra, ale křtila se zde kniha Kořeny osobností, jejímiž kmotry byly vedle houslového virtuóze další známé osobnosti, které si v Botanické zahradě zasadily strom či květinu.

„Já jsem vše jako chlap vcelku splnil. Zasadil strom, postavil dům, jen na toho syna ještě čekám. Zato mám dvě nádherné dcery a i ony byly účastnicemi aktu, kdy jsme tady v dubnu 2009 jako jedni z prvních zasadili borovici. Tedy já a manželka Bára, dcera Violetka a Sofinka, která byla v té době „na cestě“,“ s úsměvem vysvětlil houslový virtuóz Pavel Šporcl a ještě před křtem publikace vyrazil se svým rodinným doprovodem omrknout, jak se rodinné borovici daří. A byl spokojen.

„Musím přiznat, že to byla má premiéra coby vysazovače stromů. Od té doby jsem už pokročil a dalšími okrasami zkrášlil zahradu, ovšem sadař ze mě nebude. Je to příjemné zpestření být s rodinou v přírodě mezi květinami a stromy, ovšem volna díky koncertům příliš nemám, takže když přeci jen chvilku vyšaším, tak si ji s chutí užiji,“ dodal Šporcl.

Reklama

Další články

Načítám