Hlavní obsah
Článek

Hokejista Jakub Voráček si přijel po sezóně NHL odpočinout do Česka. Dlouho ale bez činnosti nevydržel. Společně se svojí sestrou Petrou Klausovou již potřetí pozvali členy eReS týmu ČR na neformální setkání, tentokrát do Sanatorií Klimkovice.

V areálu sanatorií pro ně byly připraveny hry inspirované rehabilitačním cvičením pro pacienty s roztroušenou sklerózou mozkomíšní, kterému se, mimo jiné, v Klimkovicích věnují. Jakub na každé z dovedností nastavil rekord a úkolem všech ostatních bylo ho v průběhu odpoledne překonat. Až na jednu disciplínu se to povedlo.

Na bohulibé akci nechyběla ani Jakubova staronová přítelkyně Markéta Burešová. Pro bývalou zdravotní sestřičku, která se vzdala práce a života v Česku a následovala svého partnera do Ameriky, to byla vůbec první oficiální akce po boku slavného sportovce.

Petra Klausová od svého bratra na akci obdržela puk symbolizující 88 000 USD, které Jakub přivezl za rekordní počet bodů získaných v uplynulé sezóně NHL. Jakub se v září 2015, kdy nadaci společně s Petrou, které byla RS diagnostikována, představili, zavázal dávat za nadaci za každý svůj bod 1000 USD.

„Vloni jsem na setkání eReS týmu slíbil pacientům, že těch bodů bude letos víc, tak jsem rád, že jsem to splnil,“ směje se Jakub. „Jsem rád, že jsem Petře mohl prostředky pro pacienty předat právě na setkání týmu, který má v práci nadace důležitou roli, a jsem rád, že jsem se konečně mohl do Klimkovic také osobně podívat. Před námi je ještě 23. června tradiční nadační fotbalový turnaj Hokejky pro Kluka Puka 2018 v Mikulově, kde se lidé pobaví a pomůžou nám pomoct získat další prostředky pro pacienty s RS. Máme letos potvrzené skvělé hráče, budou i autogramiády týmů a dovednostní disciplíny pro děti i dospělé,“ láká.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám