Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tak tenhle klip rozpláče všechny fanoušky Karla Gotta (†80). Nejpopulárnější český zpěvák vydává po pěti letech nové studiové album nazvané Ta pravá, které se jmenuje podle titulní písně, k níž mnohonásobný Slavík natočil hodně dojemný videoklip.

Karel Gott se v klipu vyznává k citům ke své ženě Ivaně (48) i svým dcerkám Charlottě a Nellince. Celá rodinka v klipu také účinkovala. Když Karel Gott všechny láskyplně obejme, jedno oko nezůstane suché.

Písničku Gottovi zkomponoval na míru zpěvák Marek Ztracený (39). Ten se v klipu, který vznikl pod režijní taktovkou Martina Paseckého, také objeví.

„Na myšlenku napsat Karlovi píseň mě přivedl můj kamarád. Začal jsem Karla více sledovat a zjistil, že se mi líbí jeho přístup k fanouškům a vůbec k životu. U skládání jsem se do něj na chvíli jakoby převtělil a najednou byla na světě písnička Ta pravá. Karel mi hned volal, že tahle je ta ona! Upřímně mě to potěšilo a je to pro mě nová zkušenost, protože jsem byl na písničky dlouho lakomý,“ nechal se slyšet Marek Ztracený.

Martin Pasecký prozradil, co bylo impulzem, že k písničce byl zvolen právě takový scénář, který zve diváky do proudu Gottových vzpomínek, ale i do jeho žhavé přítomnosti, kdy ho zahlédneme s jeho rodinou: „Ten impulz přišel velmi záhy. Píseň jsem od prvního poslechu vnímal jako velmi emotivní osobní zpověď. Je to vlastně oslavná píseň na téma současnosti, ale zároveň vyprávění o minulosti, o životní cestě, a proto jsme se rozhodli být v tomto klipu vypravěči, kteří dokáží vizuálně kombinovat tyto dvě časové roviny. Klip je jiný tím, že při jeho zpracování prošel složitou, ale vizuálně velmi zajímavou animační technologii. Ukazuje mnoho překvapivých detailů z Gottovy životní cesty,“ poodhalil zákulisí vzniku klipu režisér.

Líbí se vám nový klip Karla Gotta? Hlasujte v anketě pod článkem.

Líbí se vám nový klip Karla Gotta?
Ano, je to krásný klip, dojal mě
77,9 %
Ne, není to úplně můj šálek čaje
22,1 %
Celkem hlasovalo 1290 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám