Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Prvorozená vnučka herečky Mileny Dvorské (†71) Julie svou babičku nezapře. Dívka, jež se dlouhá léta se svou rodinou ukrývala v zahraničí, aby nemusela do školy a mohla se vzdělávat doma, známé Marušce z pohádky Byl jednou jeden král jako by z oka vypadla. Podívejte se na video, ve kterém Julie vypráví o setkání s babičkou těsně před její smrtí.

Julie vyrůstala v rodině se svou matkou a zároveň dcerou Mileny Dvorské Lucií a náboženským guru Parsifalem Imanuelem. Spolu s nimi a s dalšími sedmi sourozenci se každého půl roku stěhovala z místa na místo, aby po sobě trestně stíhaní rodiče (kvůli neposílání dětí do školy) nezanechávali stopy. I to byl asi důvod, proč se jednoho dne sebrala a odešla z domova, aby poznala své kořeny a babičku.

"Byly si s matkou neuvěřitelně podobné. Nevím přesně čím, asi gesty," říká v dokumentu České televize Příběhy slavných Julie. V pořadu, který je na programu ČT1 ve středu ve 21:25 hodin, se dozvíme i o posledních chvílích oblíbené herečky, která nesnesla pomyšlení, že už není krásná a obdivovaná, a naprosto přestala vycházet ze svého bytu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám