Hlavní obsah
Článek

Ještěže si udělal pěkné čtyřměsíční volno v zimě a vyrazil za sluncem do Miami. Teď už se producent František Janeček (79) hned tak nikam nepodívá minimálně do 14. září. To totiž uvede obnovenou premiéru muzikálu Fantom opery ve svém divadle GoJa Music Hall a zároveň ve velkém oslaví i svoje narozeniny.

"Na premiéru se velmi těším, protože je to dílo, které si oblibu nejen mou, ale i statisíců diváků, velice zaslouží. Hudba Andrewa Lloyda Webbera je v tomto případě neopakovatelná," míní producent, který oproti minulému uvedení lehce změnil obsazení.

"Objeví se tam Natálie Grossová (21), Pavel Vítek a Bronislav Kotiš, kteří se osvědčili v Plesu upírů. V Čechách není tolik zpěváků, kteří by byli schopní tyto party skutečně předvést tak, jak si zaslouží, a v kvalitě, kterou předepisuje londýnský majitel licence," objasnil Janeček. Tudíž na jevišti opět uvidíme mj. Mariana Vojtka (50) v alternaci s Radimem Schwabem v titulní roli, Bohuše Matuše (50) s Michalem Bragagnolem jako Raouly či Michaelu Gemrotovou s Monikou Sommerovou v roli Christine.

Janeček loni slavil narozeniny soukromou párty, ale letos se opět chystá na oslavu v divadle. "Když slavit, tak to musíte propojit. Jednak z ekonomických důvodů a pak i proto, že ta premiéra mně osobně přináší větší radost než to, že je mi zase o rok víc," smál se.

Na všechny přípravy bude až do premiéry osobně dohlížet. "To už je mým zvykem, že jakmile začnou zkoušky, tak jsem dennodenně v divadle," nenechá nic náhodě producent.

Reklama

Další články

Načítám