Hlavní obsah
Článek

Před nedávnem Andrea Růžičková (39) znovu začala natáčet nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě. Primárně je ale maminkou a její život se točí kolem syna Tobiáše, kterého má s hudebníkem Mikolášem Růžičkou. „Je to hrozně pohodové dítě, někdy si dokáže dlouho sám vyhrát, ale zároveň vyžaduje hodně pozornosti,” říká Andrea.

Téměř roční syn Tobiáš zatím nespí ve své vlastní postýlce, ale sdílí postel s rodiči. „Zatím spíme všichni na hromádce jako v jeskyni. Jsme pořád spolu, ale s manželem cítíme, že je to tak v pořádku,” říká herečka.

Růžičková netvrdí, že její model výchovy je jediný a správný, ale jí osobně vyhovuje. Už v těhotenství herečka studovala literaturu zajímající se o různé formy výchovy. „Mám nastudováno, jak být moderní matkou i alternativní matkou, a snažila jsem si vzít od každého něco,” vysvětluje Andrea a jedním dechem dodává: ‚„Vyzkoušela jsem všechno. Snažím se, abychom si v rodině vybrali to, co nám všem sedí nejvíc. Ve výsledku nám nejvíc sedí to kontaktní rodičovství. Nevyhovuje to pouze Tobiášovi, ale i nám rodičům. Když nemám dítě u sebe, tak nespím, protože ho musím pořád na dálku sledovat. Když je ale u mě, tak podle dotyku a pocitu poznám, že je v pořádku. Když je člověk s tím druhým blízko, tak prohlubuje intuici. I komunikace s dítětem je jednodušší,” říká Andrea Růžičková.

Reklama

Další články

Načítám