Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ne všichni slavní sourozenci mají v českém showbyznysu zrovna ideální vztahy. To Aňa (48) a Ester Geislerovy to štěstí mají. Herečky, které mají ještě sestru Lelu, která se živí jako výtvarnice, se navzájem velmi vřele podporují.

Aňa například přišla Ester podpořit na křest její knihy Terapie sdílením. A na akci se neobjevovaly pouze tyto dvě rusovlasé sestry, Ester svou přítomností přišel podpořit také Felix Geisler. Nevlastní bratr známých hereček se stal jedním z kmotrů knihy. Ta vznikla ve spolupráci s návrhářkou Josefinou Bakošovou v návaznosti na projekt nesoucí stejný název, který odráží aktuální fenomén českých sociálních sítí.

Ester a Josefina před několika měsíci vystavily na internetu několik mrazivých, a zároveň cynický úsměv vzbuzujících vět, kterými se jistý muž rozešel s jejich kamarádkou. Toto malé gesto spustilo lavinu; během následujících týdnů jim čtenáři začali posílat své rozchodové věty a hashtag #terapiesdilenim se stal doslova kultovním.

Kniha je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Sebrané věty opravdu fungují jako svébytná terapie; při četbě a úlevném smíchu si člověk rád připomene, že tak zle na tom přece jen ještě není.

Akci moderoval herec Jakub Žáček. Rozchodové věty přečetli herci Erika Stárková a Kryštof Hádek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám