Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka exprezidenta Havla má díky tomu, že na ni manžel přepsal mnoho nemovitostí, majetek v hodnotě sto třicet miliónů korun. V portfoliu má ale Dagmar Havlová (71) i vilu za čtyřicet miliónů, kterou si pořídila sama a kde teď bydlí její dcera Nina s manželem a rodinou.

Dvoupatrovou vilu se zahradou a garáží v pražských Dejvicích Havlová koupila a pak byla pod jejím dohledem pečlivě zrekonstruována. Podle deníku Aha už slouží novým nájemníkům - dceři Havlové Nině, jejímu manželovi Jurovi a dcerám Sofii a Stelle. Zda ale matce platí nájem, je jen mezi nimi.

Deník také vysvětluje, proč nechal Havel na manželku přepsat tolik majetku. Nejde ani tolik o dědickou daň, která je stejně podle zákona mezi příbuznými v první linii, mezi něž manželé patří, odpuštěna. Hrozí ale neshody v rámci dědického řízení. V případě Havlových by se mohlo jednat o neshody s Havlovým bratrem Ivanem, který je jeho dalším nejbližším příbuzným.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám