Hlavní obsah
Článek

Když bylo zpěvačce Báře Basikové (61) devatenáct let, napsala svůj první, a zatím i poslední román, s názvem Rozhovory s útěkem. Sama říká, že má velmi úzký vztah k češtině, lingvistice a literatuře vůbec. Proto nás zajímalo, zda si sama píše i texty k písním, a jestli nemá v plánu vytvořit nějaké další dílo, možná i memoárové.

"Texty si někdy píšu. I když na posledním albu Slzy nikoli, ale na předchozích ano. Občas píšu i do časopisů. Třeba různé fejetony anebo články. Mě psaní hrozně baví. Myslím si, že se k němu někdy ve větším vrátím. Když jsem třeba na cestách, tak si píšu deníky. Psaní je pro mne vedle zpívání určitou formou seberealizace. Jak to v sobě člověk jednou má, tak to tam prostě je a zůstane to tam," míní.

Že by napsala na "stará kolena" vyloženě memoáry, ovšem odmítá. "Jednak stará kolena už mám, nicméně nevím, jestli budu mít potřebu ventilovat svůj soukromý život. A jestli to vůbec někoho bude zajímat. Myslím si, že spíš napíšu nějaký větší román, který bude určitě inspirovaný mým životem nebo životem lidí kolem mě. Ostatně i ten první román, který jsme napsala v devatenácti, byl hodně autobiografický," svěřila Bára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám