Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nějakou dobu se znají, ale teprve teď obsadil režisér Milan Schejbal do hlavní ženské role jedné z nejslavnějších situačních komedií francouzského dramatika Georgese Feydeaua Brouk v hlavě v divadle Studio Dva Jitku Schneiderovou (51).

Podle všeho to byla pro režiséra velmi dobrá volba, protože si od ní zasloužil jen slova díků. „Miluji svého režiséra. Jednak mě dal dohromady s mým divadelním manželem Filipem Blažkem a pak si užívám roli Marcely Champsboisy v tomhle chystaném skvělém představení. Já jsem tu hru viděla kdysi na Vinohradech ve vynikajícím obsazení a byla to paráda. A teď si v ní zahraji, a to se mi líbí a moc se těším.

Ptali jsme se Jitky, o čem nová hra vlastně je? "Nechci nic moc prozrazovat, tak jen naznačím – manžel Filip Blažek, neboli Viktor Emanuel, je vzorňák, který se zaplete do něčeho, zač vlastně nemůže, já, jako milující manželka, se to snažím řešit. Jde o domnělou nevěru v hotelu U Galantní kočičky, do které jsou zataženy všechny postavy. A je to legrace od začátku do konce,“ nechala se slyšet v průběhu zkoušek Jitka Schneiderová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám