Hlavní obsah
Článek

Vzít si za manžela prince není až taková paráda, jak se může na první pohled zdát. Kromě spousty povinností musíte také dodržovat řadu pravidel a odříkat si věci, které jsou pro obyčejné smrtelníky běžné.

1. Žádná selfíčka! S tím je teď konec. Ani Meghan (36), ani Harry (39) si nemohou dělat s fanoušky selfie. To by pro mnohé lidi byl úplný konec světa.

2. Žádné autogramy. Od teď smí Meghan podepisovat jenom úřední dokumenty.

3. Žádné sociální sítě! Tak tohle by většina lidí vůbec nepřežila. Meghan nemá dovoleno mít žádné sociální sítě. Proto minulý rok zmizel i její Instagram a osobní blog.

4. Podle OK! magazínu členky královské rodiny mají zakázáno nosit tmavě nalakované nehty. Meghan tmavé barvy vyměnila za královnin oblíbený odstín Ballet Slippers (odstín růžové).

5. Musí cestovat se smutečním oblečením. Od té doby, co zemřel král George a Alžběta s Philipem museli z Afriky do Anglie cestovat v obyčejných šatech, je nařízeno, aby všichni královští vždy přibalovali na cesty smuteční oblečení.

6. Pukrle. Královna očekává, že všechny ženy v královské rodině v její přítomnosti udělají pukrle, když vejde do místnosti. A to i v případě neoficiální návštěvy. Při oficiálních událostech musí Meghan dělat pukrle před každým, kdo převyšuje její titul.

7. Žádné krátké sukně. Královna neschvaluje sukně a šaty, které končí výš než dva palce nad koleny.

8. Nohy nekřížíme. Není hezké, když si členové královské rodiny při sezení dají nohu přes nohu. Kate (42) to také nikdy nevidíte dělat. Osvojila si sezení do boku s koleny u sebe, kterým byla známá princezna Diana.

9. Žádné boty na klínku. Královna výsostně pohrdá botami na klínku, takže se výrazně nedoporučují.

10. Večeře ve 20:30. Pokud se večeří s královnou, podává se večeře přesně v tento čas a končí ve 22:00. Královna je známá tím, že časový harmonogram stolování striktně dodržuje.

11. Nemůže si sedat, kam chce. Při rodinných shledáních musí Meghan vždy zaujmout místo vedle Harryho.

12. Do místnosti jako poslední. Existují přísná pravidla o tom, jak královští vchází do místností. Nejprve jde královna, dále princ Philip, Charles, Camila, William (41), Kate Middleton a až po nich Harry a nakonec Meghan.

13. Musí jíst současně s královnou. U královského stolu nemůže nikdo začít jíst dřív než královna. A pokud královna dojí, musí všichni přestat jíst, i pokud mají ještě jídlo na talíři nebo třeba hlad.

14. Pokud je v domě královna, nesmí jít nikdo spát dřív než ona. Naštěstí královna Elizabeth není příliš zvyklá ponocovat. Do postele chodí ještě před půlnocí.

15. Žádné Monopoly. Podle Reader´s Digest královští nesmí doma hrát Monopoly, protože je to příliš zlá hra. Kolik už jich asi při ní zemřelo?

16. Tea time. Pokud si myslíte, že pití čaje není žádná věda, jste na omylu. Podle experta na etiketu Myka Meiera se správně pije čaj za použití palce a ukazováčku, které přidržují vršek ouška, zatímco prostředníček spočívá na jeho spodku. Musíte také pít vždy ze stejného místa na šálku, aby všude nebyly otisky od rtěnky. Pokud pijete kávu, ukazováček provléknete ouškem. Pozor však na malíček, ten nikdy nesmí vyčnívat!

17. Žádní měkkýši! Je dávnou tradicí, že královští nejedí měkkýše a mořské plody. Jednoduše kvůli případné otravě panovníka. Zatímco ne všichni tuto tradici v dnešní době dodržují, královna stále ano. Koneckonců královna miluje dodržování tradic a pravidel. Hodně štěstí Meghan, budeš ho potřebovat!

Reklama

Další články

Načítám