Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomu, že trend modelek, které vypadají jako chodící kostry, neskončil, nepomohla ani celosvětová kampaň proti anorexii. Ojedinělé záchvaty, kdy návrháři odmítají na mole dívky, které mají BMI pod 18, 5, což hranice podváhy, jsou jen kapkou v moři. Modelka, která není kost a kůže, se prostě v branži nechytí. A když se chce aspoň trochu najíst, tráví hodiny v posilovně.

Příkladem je mj. šestadvacetiletá Tereza Zimová, kterou si pamatují ti, kdo sledovali show, v níž se hledala nevěsta pro milionáře Michala Červína. Tereza skončila krátce před finále. "Vážím osmapadesát kilo a měřím sto osmdesát centimetrů," řekla Super.cz. BMI mi nikde nepočítali, ale vím, že by to nedopadlo dobře," připustila. Vyšlo by jí totiž 17, 9 - tedy podváha, která už ohrožuje zdraví.

"Já ale opravdu jím podle doporučení pětkrát denně malé porce. A k tomu hodně cvičím. Vsadila jsem na kruhový trénink," vysvětluje Tereza, jejíž přítel Jaroslav Haštava dokonce vlastní restauraci. "Občas si dám i halušky, které uvaří v deset večer," tvrdí modelka. Když se ale podíváte na její fotografie z módního mola, nechce se tomu věřit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám