Hlavní obsah
Článek

Déle než čtvrt roku trvající protestní sexuální „hladovka“ se ženám z Barbacoas v Kolumbii vyplatila. Odmítaly tři měsíce a devatenáct dní spát se svými muži, dokud jim politici neopraví silnici vedoucí do jejich městečka v izolované části země. Abstinence se ženám vyplatila, dosáhly svého. Vláda poslala minulý týden na starou prašnou cestu asfaltovací stroje.

„Tuto noc jsme se věnovaly svým manželům. Touha byla báječná a my jsme na tom jen získaly,“ svěřila Luz Marina Castillo bogotskému listu El Tiempo.

Ministr dopravy German Cardona slíbil investovat do opravy v přepočtu zhruba 373 miliónů korun na prvních 27 kilometrů z celkových 57. Zbývajících třicet prý bude financovat příští rok.

Celkem tři stovky žen pod vedením Castillo začalo odmítat sex s manželi 22. června letošního roku. A vyhrožovaly politikům, že už nikdy se svými manželi spát nebudou, dokud vláda nevyasfaltuje prašnou cestu vedoucí do jejich města.

S nápadem vyhlásit protestní sexuální půst přišli soudci Maribel Silvo a Diego Enriquez. „Muži se nejprve smáli, protože vnímali tuto formu protestu jako velmi podivnou,“ uvedla deníku soudkyně Silvo. Ovšem i v tomto případě platilo staré rčení: Kdo se směje naposledy, ten se směj nejlíp.

Reklama

Další články

Načítám