Hlavní obsah
Josef Koukolíček
Článek

Ačkoliv povolání herce je používáno jako synonymum pro chudobu, najdou se výjimky. Mezi ty patří bezesporu Dagmar Havlová (71). Slavná herečka, která si před lety vzala prezidenta Václava Havla (†75), totiž aktuálně patří mezi nejbohatší obyvatelky České republiky.

Jen za poslední měsíce se její jmění rozrostlo o více jak 130 miliónů korun. Důvod? Její nemocný manžel totiž na ní začal přepisovat nemovitosti, které mu patří. Navíc Dagmar ještě nějaké další domy výhodně nakoupila.

Podle informací deníku Aha! Havel přepsal na svou manželku už před šesti lety polovinu své chalupy Hrádeček, koncem letošního září na ní převedl polovinu statku ve Žďárci a v pátek pak byla převedena na Havlovou celá vila v pražských Střešovicích, kde Havlovi aktuálně žijí. Její cena se odhaduje na šedesát milionů korun. Vedle toho si Havlová před časem pořídila a zrekonstruovala ještě jednu rezidenci Na Hanspaulce v pražských Dejvicích. Ta podle realitních makléřů stála nejméně čtyři desítky miliónů.

„Veškeré převody jsou jen technickým krokem, který jsme na radu právníků chystali už delší dobu,“ potvrdila Havlová. Nemocný exprezident si ale na střešovickou vilu nechal zřídit věcné břemeno, které mu umožňuje její užívání až do konce svého života.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám