Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Televizní diváci jej znají hlavně ze seriálu Doktor Martin, kde ztvárnil oblíbeného policistu Topinku, objevil se ale i v Četnických humoreskách anebo Žroutech. Teď to vypadá, že je sympatický rodák z Ostravy Robert Mikluš na roztrhání.

V nejbližší době se pětatřicetiletý herec objeví hned ve dvou velkých projektech České televize. Už 13. května ho uvidíme v historickém filmu o českých dějinách Bůh s námi pojednávajícím o období od defenestrace až do Bílé hory. A o dva týdny později jako hornického předáka ve dvoudílném filmu Davida Ondříčka Dukla 61.

"Pocházím z Ostravy, táta byl horník, takže to prostředí znám a nepřekvapilo mě tolik jako ostatní kolegy. Ale musím říct, že největší peklo bylo líčení. Dostat ze sebe tu černou a linky kolem očí bylo hodně pracné a vůbec se nedivím, že poznávacím znamením horníků byly právě ty linky. Kdo by se s nimi taky odličoval. Navíc tehdy byli horníci šlechtou a byli na ně pyšní," svěřil nám Robert.

Reklama

Další články

Načítám