Hlavní obsah
Článek

Když se herečka Kateřina Macháčková (68), jež se do povědomí diváků zapsala především rolí Marie Králové v seriálu Život na zámku, jednou za čas objeví ve společnosti, obvykle v doprovodu své dcery Heleny Zmatlíkové, vnučky a jmenovkyně slavné české malířky a ilustrátorky. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Zájem o novinky z oblasti kultury ženy přivedl na premiéru filmu Kluci z hor režiséra Tomáše Magnuska.

Ústřední role v Klucích z hor ztvárnili Martin Dejdar a Jiří Lábus, pro druhého jmenovaného šlo o druhou filmovou premiéru za krátkou dobu. Nedávno to byl Hastrman, režijní debut Ondřeje Havelky, ve kterém Lábus hrál také jednu z hlavních rolí (sluhu hastrmana).

Macháčková, jíž, připomeňme, ve slavném seriálu z devadesátých let hrála dceru Kateřina „Kaira“ Hrachovcová, se dnes více než televizní a filmové tvorbě věnuje divadlu. K vidění je na několika scénách, a nejen pražských - v Divadle pod Palmovkou, v Městských divadlech pražských, v Divadle Palace a také v libereckém Divadle F. X. Šaldy.

Reklama

Další články

Načítám