Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přestože všichni doufali, že se situace kolem zdravotního stavu Mikolase Josefa (22) stabilizuje, opak je bohužel pravdou. Sám český zástupce na Eurovizi napsal večer svým fanouškům, že se po zranění během zkoušek na pódiu nemůže postavit na nohy. Celou dobu je při něm tým z České televize, který vzniklou situaci řeší.

„Momentálně zajišťujeme Mikolasovi vyšetření na magnetické rezonanci. S tím nám pomáhá jak české velvyslanectví v Lisabonu, tak pořádající agentura. Jeho zdravotní stav celou dobu konzultujeme s předními českými odborníky na neurologii. Jsou s námi v nepřetržitém kontaktu,“ popsal situaci Kryštof Šámal z České televize. „Ještě před tím musí Miki podstoupit vyšetření CT,“ dodal Šámal.

I přes vážnost situace kreativní tým nezahálí a plánuje všechny možné varianty. „Mikolas se svého snu rozhodně nevzdává a neustále všechny utvrzuje, že to musí zvládnout. My mezitím s naší choreografkou Angee plánujeme, jak by bylo možné upravit vystoupení,“ prozradil vedoucí české výpravy Jan Bors. Kreativní producent Jan Potměšil říká: „Česká televize Mikiho zdravotní stav intenzivně monitoruje. V součinnosti s jeho týmem, Českou ambasádou a týmem EBU Mikimu zajišťuje to nejlepší možné vyšetření a zároveň připravuje několik variant podob vystoupení s ohledem na to, jaký bude Mikiho zdravotní stav a diagnóza.“

Mikolas od nedělního zranění vystřídal už několik nemocnic, kde se ho snaží opět postavit na nohy. „Chodí mi neskutečné množství zpráv z celého světa, za které jsem vděčný. Neumím si představit, že bych nevystoupil. Prosím věřte mi, že pro to udělám absolutně vše,“ vzkázal lidem mladý zpěvák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám