Hlavní obsah
Článek

Na první pohled to tak asi nevypadá, ale pravdou je, že Jakub Kohák je nadšený sportovec. Režisér a herec naprosto propadl fotbalu, ale věnuje se i jiným sportovním aktivitám.

Když bývalý porotce pořadu Tvoje tvář má známý hlas absolvoval s dalšími celebritami, jako jsou atletický vícebojař a olympijský vítěz Roman Šebrle, fitness trenér Karel Frýd, kolega Peter Pecha, moderátorka Monika Leová a modelky Nikol Švantnerová a Taťána Makarenko, dynamickou analýzu došlapu, dozvěděl se zajímavé věci. Sportovní poradce u něj identifikoval tzv. kačeří styl, pro který je typické, že špičky nohou jsou při došlapu výrazně vytočené směrem od sebe. To znamená, že běžec při běhu nemá dostatečný náklon a výrazně poskakuje, což není moc efektivní.

„Já jsem momentálně na vrcholu své sportovní formy! Ačkoliv je mi přirozenější běh s míčem u nohy, jsem rád, že jsem měl možnost si i toto vyzkoušet. Odborný poradce mi řekl, že za svou praxi ještě takový styl běhu neviděl. I počítač měl problém můj běh zdárně změřit. Dávám si tedy od sportu pauzu a mým momentálním snem je stát se sochařem, takže sháním žulový kámen, abych mohl začít sochat,” s humorem uvádí Jakub Kohák.

Reklama

Další články

Načítám