Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Konečně se na naší scéně objevilo něco, co má říz,” komentují hudební fanoušci poslední klip zpěvačky Lenny. Tento song s názvem Enemy zachycuje pohled Lenny na dnešní zábavní průmysl. Samotná úroveň klipu je dost vysoká a může s klidem konkurovat světovým hvězdám typu Katy Perry či Taylor Swift.

„Věřím, že zrovna Enemy je typ písně, za kterou si každý lehce dosadí svůj vlastní příběh. Já sama vnímám její význam jako výpověď o zbytečném soupeření v hudební branži, o egu a celkově o mém pocitu, že je zpravidla v entertainmentu větší poptávka po prototypu bezchybné hvězdy nežli autentického člověka,“ vysvětluje Lenny, která si v klipu poprvé střihla dvojroli.

Píseň Enemy vznikla v tandemu s hudebním producentem Ondřejem Fiedlerem, který stojí za úspěšným albem Hearts včetně evropského hitu Hell.o. Zpěvačka, která v loňském roce podepsala globální smlouvu s německým Universal Music, píseň natáčela v bratislavském Pulp Studiu s pomocí mladých hudebních inženýrů z Anglie.

Samotné natáčení zpěvaččina doposud nejvýpravnějšího videoklipu probíhalo během jarních měsíců v Praze pod vedením litevského režiséra Pavla Trebukhina a 68 pictures. Celý štáb včetně Lenny předvedl doslova heroický výkon, když během mrazivé noci, kdy teploty dosahovaly -20 stupňů, natáčel venkovní scény v pražských ulicích. „Začínám si myslet, že mám štěstí na natáčení v extrémních podmínkách,“ vzpomíná s úsměvem dcera písničkářky Lenky Filipové a dodává: „Finální scény klipu byly točeny venku v největších únorových mrazech. Na druhou stranu mám šťastnou ruku na výběr týmu kolem sebe. Je to poprvé, co jsem natáčela s kombinovaným týmem: Česko x Litva x Německo a všichni byli úžasní za všech okolností.“

Reklama

Další články

Načítám