Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelky Mirka Košťanová a Bára Vida Kolářová si vyzkoušely, jak to chodí na hasičské stanici. A muži s hadicí na nich mohli oči nechat. Mirka s Bárou si natáhly těsná tílka a začaly zkoušet práci, kterou musejí svalnatí muži v hasičských uniformách zvládat.

České Vicemiss 2006 se zapojily do nácviku disciplín požárního sportu, který musely absolvovat finalistky soutěže Miss hasička. Ten spojuje atletiku s prvky a úkony hasičské práce a pro jeho zvládnutí je nutné spojit rychlost a obratnost, nebát se překážek, ani ohně a výšek.

Fyzickou zdatnost krásek prověřily čtyři disciplíny – běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže, štafeta a požární útok. Ten lépe než finalistky zvládla právě dvojice missích kamarádek, které dokázaly propojit zdroj vody se stříkačkou a zamířit jej na cíl v rekordním čase. Za svůj výkon si vysloužily nejen obdiv přítomných profesionálů z říčanského hasičského sboru, ale i nabídku rozšířit jejich řady.

„Ještě si to rozmyslíme,“ smála se potěšeně Mirka. „Každá modelka, která si stěžuje, že modeling je dřina, by si měla vyzkoušet práci hasičky. Navíc to vyžaduje skutečnou odvahu, každá z dvanácti soutěžících má za to můj obdiv,“ dodala Bára.

Reklama

Další články

Načítám