Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takový zájem a davy fanoušků rozhodně nečekala. Biatlonistka Gabriela Koukalová (28) je po vydání knihy, ve které popisuje své útrapy s poruchou příjmu potravy, které ji trápily dlouhých deset let, v jednom kole.

O její knihu mají zájem lidi napříč generacemi, což se také ukázalo na její čtvrteční autogramiádě, kam dorazil neuvěřitelný počet fanoušků. Lidi byli ochotní v neuvěřitelném vedru čekat několik desítek metrů dlouhou řadu, jen aby se s Gábinou na malý moment viděli.

Koukalová se rozhodla se svými příznivci knihu Jiná, ve které odkrývá své temné období spojené s anorexií, pokřtít. K tomu si vybrala jednu z holčiček, která si přišla pro její podpis. „Chtěla bych, aby se Gabče dařilo a aby byla zdravá,“ svěřila do mikrofonu malá Klárka, která byla ze setkání nadšená.

Sama sportovkyně před několika dny přiznala, že je ze zájmu lidí o její knihu a příběh šokovaná. Denně se jí ozývají tisíce dívek či žen, které s anorexií bojují. Proto se také biatlonistka rozhodla začít pomáhat lidem se stejným problémem a připravuje s Kontem Bariéry projekt Gábi.

Reklama

Další články

Načítám