Hlavní obsah
Článek

Ondřeje Havelku (69) známe nejen jako zpěváka kapely Melody Makers, ale také jako herce a divadelního režiséra. Má za sebou také jeden celovečerní dokument. Nicméně "na stará kolena" se rozhodl vyzkoušet novou profesi a debutuje jako filmový režisér snímkem Hastrman. "Myslím, že debut by měl proběhnout v mládí a já se stále mladý cítím," smál se Havelka, když jsme si s ním na téma filmového debutu povídali.

"Samozřejmě natáčet celovečerní film je složitá věc. Tenhle byl obzvláště složitý, protože je to historická látka, dramatická, romantická. Byly tam všechny prvky, které filmaři nesnášejí a vždycky se jim snaží vyhýbat. Já si je tam naopak vymyslel. Čili noční natáčení, natáčení v dešti, v bouři, byly potřeba větrostroje a dešťostroje, reflektory, blesky. Prostě strašné," svěřil s tím, že šlo pochopitelně i o finančně náročný projekt.

Málem došlo i ohrožení života štábu a herců. "Jednou jsme točili a měla se točit bouřka. Ale ona přišla opravdová. Opravdu jsme utíkali. Bylo to u velkého stromu, chráněného obrovského dubu a tam to bylo fakt nebezpečné. Celý ten štáb vzal nohy na ramena a běžel pryč. Rozhodně je bezpečnější si udělat bouřku sám," připustil.

S filmováním prý po těchto zkušenostech ale Havelka neskončil, i když se samozřejmě nadále věnuje hudebním a divadelním aktivitám. "Mám v hlavě věc, kde se hudba a filmová režie spojí. Strašně bych chtěl natočit ještě jeden film, který jsem měl napsaný už před Hastrmanem. Je to film, v jehož hlavní roli bude swingová muzika," plánuje Havelka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám