Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letos v létě to budou dva roky, co režisérku komedie S tebou mě baví svět postihla na chalupě mohutná mozková mrtvice, po které úspěšná filmařka ochrnula na levou polovinu těla. Marie Poledňáková (76) je ale velká bojovnice a neztrácí naději, že se jí hybnost ruky, s níž má největší potíže, vrátí. „Je to lepší, hojí se to ale pomalu,“ svěřila Super.cz režisérka a rozpovídala se o tom, jak nyní tráví dny.

„Jsem doma, odpočívám, čtu si nebo se dívám na televizi, tak vypadají moje dny,“ prozradila Poledňáková. Tu v červenci 2016 našla sousedka z Martinic na Pelhřimovsku ležet v její chalupě. Objevila ji díky tomu, že spolu měly jít na houby a zachránila jí tím tehdy život. Oblíbená režisérka následně strávila osm měsíců v rehabilitačním centru, kde se ji snažili lékaři dostat z nejhoršího.

Poledňáková je většinu svého času v rodinném domě v Nebušicích a rozhodně není na své zdravotní problémy sama. Pečuje o ni její syn Petr, občas ji navštíví někdo z kolegů a také cvičí, aby se jí navrátila hybnost ruky. „Pravidelně rehabilituji, chodí za mnou zdravotní sestra, teď zrovna přišla na hodinu, pomáhá mi. Mám ale stále problémy s rukou, ale snad se to ještě zlepší,“ řekla režisérka úspěšných komedií a vzápětí smutně přiznala, že se k filmování už asi těžko vrátí.

„Teď na práci nemám ani pomyšlení, v nejbližší době rozhodně nic dělat nebudu,“ řekla rezolutně Poledňáková, která natočila svůj poslední film Líbáš jako ďábel před osmi lety.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám