Hlavní obsah
Článek

V poslední době Ivě Janžurové (82) zdraví příliš nepřeje. Před dvěma lety národem milovaná herečka podstoupila poměrně náročný kardiochirurgický zákrok, při kterém jí lékaři v Nemocnici Na Homolce vyměnili aortální chlopeň, letos v lednu rušila zájezdová představení hry Božská Sarah kvůli viróze, v půli března zase musela rušit představení kvůli zápalu plic. Taková nemoc by ji v jejím věku mohla velmi ohrozit, a tak byla herečka dokonce týden hospitalizovaná.

Dlouho ale Janžurová odpočívat nevydržela. „Udělala jsem takový kompromis. Místo celého odpočinku, který mi lékaři doporučili, jsem vydržela odpočívat jen třetinu času. Když se lékaři dozvěděli, že jdu hrát představení Božské Sarah do divadla Kalich, tak se tak na mě dívali a mysleli si: ’Počkej holčičko, to si vypiješ.’. Ale neřekli ani ne, tak jsem šla.”

Lékařské péče si ale herečka váží. „Chtěla bych být lékařům z Nemocnice Na Homolce vděčná. Všechny sestry a doktory, kteří mě tam opečovávali mám ráda. Jsem jim vděčná, že se tam o mě týden starali se zápalem plic,” uvedla Janžurová na zahájení výstavy motýlů ve skleníku Fata Morgana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám