Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec Filip Kaňkovský (32) je kvůli vrozené oční vadě předurčen pro role podivínů či zločinců. Jak se ale před časem nechal slyšet, je to mnohem lepší, než kdyby musel hrát jen prince.

Expřítel vnadné herečky Kristýny Leichtové se divákům v poslední době připomněl v historickém televizním krimi seriálu 1890.

Ten v pátek večer finišuje svou třináctou epizodou a diváci se konečně dozví něco z minulosti majordoma Huberta, kterého ztvárňuje právě Kaňkovský. Toho režiséři narvali do velmi těsného korzetu, jehož nošení souvisí s Hubertovou temnou minulostí.

Korzet však nedal zabrat jen postavě Huberta, ale i jeho představiteli, herci Filipovi, během samotného natáčení.

„Korzet zpevňuje páteř, protože postava Huberta ji měla poškozenou po porodu. Naštěstí jsem to na sobě nemusel mít čtvrt roku, ale jen dva dny. Šlo o ty scény, ve kterých se korzet odhalil,“ prozrazuje Kaňkovský.

Nejhorší prý bylo, když mu korzet zcela utáhli. To pak nebylo zrovna příjemné. Tuto „zdravotnickou“ pomůcku měl na sobě celé dva dny, dohromady asi 10 až 11 hodin čistého času.

Filip tak na vlastní kůži pocítil, jaké utrpení kdysi musely podstupovat nošením korzetu ženy, ačkoli se zde jedná o zcela jiný typ.

„V tomto případě to bylo od pasu až nahoru. Ženský korzet končí pod prsy. Tento byl celokožený s vnitřními pláty, a když jsem spadl na zem, tak jsem nebyl schopen se ani zvednout,“ vzpomíná na natáčení herec, který jako správný profesionál nakonec všechno zvládl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám