Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pierce Brosnan a jeho žena Keely Shaye se za dokument Poisoning Paradise dočkali dalšího ocenění. Cenu si debutující režisérka a koproducentka díla a její manžel, rovněž jeden z producentů, převzali na galavečeru pořádaném Institutem pro životní prostředí a udržitelnost v Beverly Hills.

V dokumentu se Shaye, velmi zjednodušeně, zaměřila na ‚na pohled idylický svět původních Havajců‘ na ostrově Kauai, jejichž život je poznamenán v sousedství užívanými pesticidy, a nabízí rozhovory na téma životního prostředí a ekologické (ne)bezpečnosti s domorodci, vědci, odborníky na zdraví a dalšími respondenty.

V synopsi se například uvádí, že podle investigativního novináře Paula Kolbersteina je Kauai ‚jedním z nejtoxičtějších zemědělství ze všech amerických agrikultur‘. Manželka populárního představitele Jamese Bonda upozorňuje na nemalicherný problém, z ceny se tak s manželem radovali o to víc.

Dokument Poisoning Paradise nasbíral již mnoho ocenění, velký ohlas například vzbudil právě na Havaji, ale rovněž v dalších místech USA. Novinářka a spisovatelka Sheila Weller jej označila jako ‚fascinující, k vzteku, a důležitý‘.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám