Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

On jako spisovatel, jenž se ocitá na vozíčku, ona jako vášnivá fanynka jeho fiktivní hrdinky. Až moc vášnivá. Životní i herecké partnery Petra Štěpánka a Zlatu Adamovskou (65) nové role zavedly do děje hry Misery Williama Goldmana na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. Jako Paul a Annie se představí v režii Ondřeje Sokola v divadle Studio DVA.

„Je to neobvyklé setkání za neobvyklých okolností s neobvyklou bytostí. To, co spolu prožijí na pár metrech čtverečních, je až neuvěřitelné. Thriller, jak má být,“ popisuje svou postavu v konfrontaci s ‚fanynkou číslo jedna‘ Annie.

„Pro mne je to zajímavá studie ženy, která žije ve svém iluzorním světě a setkání s realitou ji ‚vykloubí‘ do takové míry, že se začne díky svému psychickému stavu chovat neadekvátně, slušně řečeno,“ doplňuje Adamovská. S partnerem se premiérovému publiku představí 29. března, tak doufejme, že děj bude oproti knižní předloze decentnější a Štěpánkovi zůstanou všechny končetiny...

Kingův román byl i zfilmován, režisér Rob Reiner jej uvedl pod názvem Misery nechce zemřít.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám