Hlavní obsah
Článek

V sobotu 17. března si Irové po celém světě připomněli svého národního patrona sv. Patrika. Den, který je zelenější než Zelený čtvrtek, oslavili i vévodkyně Kate (42) a princ William (41).

Nastávající rodiče třetího královského potomka se zúčastnili přehlídky v londýnské čtvrti Hounslow. Pro Kate šlo o jednu z posledních veřejných akcí. Vévodkyně je v pokročilém stádiu těhotenství a v druhé polovině dubna se opět stane maminkou. Na oslavě ji nejvíce zaujal maskot irské stráže. Neodolala pokušení pomazlit se s jejich vlkodavem.

Kate ctila irskou tradici a zvolila kabát ve smaragdové barvě, s nímž sladila klobouček. Nechyběla ani dekorace v podobě irského národního symbolu jetelového trojlístku. William pro tuto příležitost oblékl slušivou černou uniformu. Po vojenské přehlídce došlo i na přípitek. Princ si dopřál tradiční černé pivo, ale jeho žena se musela spokojit se sklenicí vody.

Už za pár týdnů se George a Charlotte dočkají sourozence. Buckinghamský palác až do porodu tají, zda půjde o sestřičku, či bratříčka. Spekulace nahrávají první variantě. Po třech Williamových potomcích se o další rozšíření britské královské rodiny nejspíš postará jeho bratr Harry, který se v květnu ožení s americkou herečkou Meghan Markle (42).

Reklama

Další články

Načítám