Hlavní obsah
Článek

K motorkám získal vztah už v pubertě a doteď Martina Písaříka (44) láska k rychlým strojům neopustila. „Ve 14 letech jsem objevil u nás na chatě v kůlně starou JAWU mustanga 50. Dali jsme ji s tátou dohromady. Pak jsem střídal různé motorky, měl jsem i motorku od Dády Gondíka, kterou jsem pak bohužel rozsekal. Teď mám dvě mašiny – Apriliu Tuono 1000 a KTM 1090 Adventure R,“ říká herec.

Od zážitků ho neodradila ani nehoda, kterou už na motorce zažil. „Byl to takový „čelňáček“ s autem, naštěstí to nebylo ve velké rychlosti. Ale od té doby vím, že jde o okamžiky. Hned jsem si pak sedl na motorku, abych věděl, jestli můžu. Doteď to mám tak, že čím méně jezdím, tím mám větší obavu. Dávám si pozor všude. Pro mě je jízda v terénu vlastně bezpečnější než na silnici,“ říká Písařík. Sám je otcem dvou synů, takže k cestování častěji používá auto, už z praktických důvodů. Klukům prý ale motorky zakazovat nebude, pokud je to bude bavit.

Co na to říká jeho žena? „Ona je snad ještě více adventure typ, než jsem já, je z Ostravy. Jako spolujezdkyni ji to baví ohromně, tak by ji to asi bavilo i jako řidičku,“ usmívá se herec, který na brněnském veletrhu Motosalon prozradil, že se stane novou tváří pořadu Moto cestou necestou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám