Hlavní obsah
Článek

V noci ze soboty na neděli 25. března se ručičky hodin posunou ze dvou na tři hodiny, a ukradnou nám tak šedesát minut spánku. V neděli se sice většina z nás může dospat, nicméně podle výzkumů trvá obvykle zhruba týden, než změně času přizpůsobíme své biologické hodiny. Během tohoto týdne se efektivnost našeho spánku zmenšuje až o 10 %. Pokud se s touto změnou chcete vyrovnat lépe, čtěte dále.

Abyste se neklepali zimou

Foto: www.bedario.cz
Více

Foto: www.bedario.cz

Komerční sdělení

Pro spánek je důležitá nižší teplota – pohybuje se mezi 17 a 19 °C. V ložnici tedy na noc netopte a před spaním dobře vyvětrejte, abyste se zbavili vydýchaného vzduchu. Oxid uhličitý v něm obsažený totiž může mít za následek bolesti hlavy, větší únavu nebo malátnost. Bojíte se, že v takovém chladnu se ráno probudíte celí promrzlí? Aby vás v noci nepřekvapil pocit zimy a studené nohy, je dobré sáhnout po povlečení ze správné látky. Pro začínající jaro a stále ještě chladné noci je naprosto nevhodný satén – jeho chladivé vlastnosti se budou hodit spíše během tropických letních večerů. Naopak lze doporučit povlečení z mikroplyše. Jedná se o materiál, který je nejen hebký, měkký a příjemný na dotek, ale navíc je díky svým termoregulačním vlastnostem ideální právě do chladnějšího období. Specialisté z Bedario.cz pro vás připravili výběr těch nejvíc trendy vzorů a barev, které se budou jistě hodit právě do vaší ložnice.

Jak voní čistota a dobrý spánek?

Foto: www.bedario.cz
Více

Foto: www.bedario.cz

Komerční sdělení

Až budete příště prát povlečení, nalijte do pračky levandulovou aviváž. Klidný a kvalitní spánek vám totiž mohou pomoci navodit příjemné vůně. A právě levandule má údajně schopnost zlepšit hluboký spánek a uvolnit svaly. Když jsme u toho praní prádla, jak často měníte povlečení? Podle odborníků byste měli ve stejném povlečení spát maximálně 14 dní. Nejen že díky tak časté výměně vás bude při usínání obklopovat příjemná vůně, ale také se vám v ložním prádle neusídlí různé breberky, které zhusta dráždí k protivnému kašli. Proto je důležité vybrat kvalitní povlečení, jež se vám po několika cyklech praní nerozpadne v ruce. Zároveň je dobré hledat takové, které nežmolkovatí a ideálně rychle schne. Pokud se navíc nemusí žehlit, máte téměř vyhráno. K úplnému vítězství pak stačí, když je povlečení dokonce vhodné pro alergiky. A právě takovým povlečením je Porto z mikroplyše. Kombinace zelené, šedé a černé barvy neurazí ani mužské oko a díky abstraktním vzorům bude ozdobou moderní ložnice.

Co dneska vynechat večerníček?

Foto: www.bedario.cz
Více

Foto: www.bedario.cz

Komerční sdělení

Až třetina z nás má problémy s usínáním. Deset procent populace trpí nespavostí. Polovina dospělých nad 55 let zažívá neklidný spánek a není schopná spát celou noc. Za tyto nepříjemnosti může mnoho faktorů, jedním z nich je však takzvané modré světlo, které vyzařují televize nebo monitory počítačů a notebooků. Pokud tedy chcete spát kvalitněji, vzdejte se zhruba hodinu až dvě před spaním práce na počítači, hraní počítačových her a sledování filmů. Místo toho raději sáhněte po dobré knize. Nebo ještě lépe: zkuste se naprosto uvolnit. Jak na to? Nedovolte své mysli skákat od tématu k tématu. Snažte se soustředit pouze na jednu věc, ať už je to váš dech, vaše těžké končetiny nebo třeba vzor povlečení. Pokud si vyberete to poslední, proč rovnou nesáhnout po takovém, které vás bude neustále fascinovat. Například potisk na povlečení Orchidea s trojrozměrným tiskem doslova vystupuje do prostoru a vy můžete třeba počítat jemné kapky vody nebo tečky v okvětních plátcích orchideje.

Budiž tma! A ať se vám zdá o...

Foto: www.bedario.cz
Více

Foto: www.bedario.cz

Komerční sdělení

Na kvalitu spánku má velký vliv i světlo. Pokud se budete vystavovat umělému osvětlení v době, kdy už máte dávno spát, naruší to vaše vnitřní hodiny. Ložnici tedy pořádně zatemněte a rozhodně nenechávejte svítit žádnou lampičku. Že vás v noci v úplné tmě pronásledují noční můry a děsivé sny, a ráno se budíte celí rozlámaní, nevyspalí a špatně naladění? Zkuste si naprogramovat, o čem se vám bude dnes zdát. Před spaním se na svůj budoucí sen pořádně soustřeďte, klidně si několikrát nahlas zopakujte, o čem se vám má dnes zdát. Pomůžou vám i vizuální vjemy, které váš sen doplní. Chcete se dnes v noci ocitnout v rozkvetlé Paříži, nebo na lodi ladně se pohupující na širém moři? Plavat s delfíny, nebo závodit ve Formuli 1? Slunit se na pláži v Karibiku, či vychutnávat západ slunce nad New Yorkem? Anebo už máte dost všech lidí a rádi byste se stali strážcem majáku? I taková jsou témata krásných 3D povlečení, která vám s vizualizací vašeho snu pomohou.

Vyspat se dorůžova

Foto: www.bedario.cz
Více

Foto: www.bedario.cz

Komerční sdělení

Kolikrát jste se ráno probudili s protivnou bolestí za krkem? Vaše krční páteř si tak stěžuje na špatnou polohu, kterou ve spánku zaujímáte. Odborníci radí vyvarovat se především spaní na břiše. Ale přiznejme si, že polohy, do nichž se ve spánku dostaneme, můžeme kontrolovat jen velmi těžko. Proto je dobré předcházet těmto bolestem výběrem vhodných lůžkovin. Mezi ty rozhodně nepatří klasické péřové duchny, jež se během noci často sesypou na jednu stranu. Konkrétně bolesti krční páteře pomůže eliminovat vhodný anatomický polštář, který se přizpůsobí ležícímu člověku. Další nepříjemnost, se kterou se můžete během spánku setkat, je noční pocení. Každý desátý člověk se v noci probudí i z hluboké spánkové fáze jen proto, že je doslova zbrocen vlastním potem. V takovém případě je vhodné investovat do lůžkovin z dutého vlákna, které je známé pro své ideální termoizolační vlastnosti. Na Bedario.cz najdete ty nejlepší přikrývky a polštáře, nyní dokonce s dopravou zdarma při platbě předem.

Další články

Načítám