Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pamatujete si na zpěváka Josefa Melena? Ten coby klučina okouzlil v osmdesátých letech Československo písničkou Ne, pětku ne, v níž škemral o to, aby mu učitel nedal nedostatečnou, protože se bál výprasku.

Dvojnásobnému tatínkovi je dnes 44 let a hudbě už se na plný úvazek dávno nevěnuje. V centru Prahy má kavárnu a s novou profesí je prý spokojen. „Na stáří jsem se chtěl pracovně usadit," smál se během našeho rozhovoru Melen, který vás s velkou pravděpodobností bude během vaší návštěvy kavárny v pražské pasáži Lucerna obsluhovat.

Občas ho to ale táhne k mikrofonu a na svou pěveckou profesi si milerád vzpomene. Po delší době se ve společnosti objevil na křtu knížky Ta naše písnička česká, kde tentokrát nezazpíval svou největší hitovku, ale slavný song Michala Davida Céčka. „Hudbě už se aktivně věnovat nechci, ale občasným vystoupením, jako bylo to na křtu se nebráním," říká.

Melen se kromě občasného zpívání věnuje i moderování a za sebou má i těžké životní období, když před lety překonal vážnou nemoc.

Reklama

Další články

Načítám