Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Slavný režisér byl letos se svým posledním filmem na Oscarech spíše v roli outsidera. S dramatem Akta Pentagon: Skrytá válka nezabodoval, ale pochlubil se alespoň manželkou Kate Capshaw, která ho okouzlila už v roce 1983.

Steven Spielberg (77) se do blonďaté herečky zamiloval v roce 1983, kdy spolu natáčeli film Indiana Jones a chrám zkázy. O osm let později se vzali a Kate jako manželka renomovaného režiséra odsunula herectví na druhou kolej. Společně totiž vychovali sedm dětí. Každý z nich měl jednoho potomka z předchozího manželství, tři počali spolu a další dva adoptovali.

Na oscarovém ceremoniálu se Steven a Kate předvedli jako jeden z nejstabilnějších hollywoodských párů. Čtyřiašedesátiletá herečka a supermatka přišla na slavnostní večer v dost odvážných šatech. Ani v pokročilejším věku se nebojí své vnady vystavit.

Spielbergovo drama Akta Pentagon: Skrytá válka neproměnilo ve vítězství ani jednu ze svých dvou nominací. Americká filmová akademie má jeho tvorbu dlouhodobě v oblibě. Jako nejlepší režisér byl Steven nominován sedmkrát, přičemž dvakrát Oscara získal. Zajistily mu jej filmy Schindlerův seznam a Zachraňte vojína Ryana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám