Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zdá se, že se Jiří Pomeje (†54) zbavil rakoviny, když mu lékaři v polovině ledna odstranili hrtan. Pro herce z povolání je ale život bez hlasu nemyslitelný. Nyní mu svitla jiskřička naděje.

Lékaři mu nabídli voperování náhradního mechanismu tvorby hlasu, hlasové protézy. Podle všeho se podaří realizovat tu lepší variantu, neboť měl Pomeje komunikovat pomocí tzv. slavíka.

„Dostal jsem termín,” svěřil se deníku Blesk prostřednictvím textové zprávy zatím němý herec. „Stav pacienta je stabilizovaný, začíná s rehabilitací hlasu. V současné době byl na konzultaci v Motole ohledně hlasové protézy,” uvedl prof. MUDr. Jaromír Astl, CSc., který herce operoval.

Doposud Pomeje dost riskoval, a i před zákazy lékařů vycházel na mráz mezi lidi. Když se teď blýská na lepší časy, tak se chová mnohem zodpovědněji a zůstává v teple domova. „Jsou kruté mrazy, tak bych to nerad podělal,” uvedl herec.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám