Hlavní obsah
Článek

Když začala Kiernan Shipka (18) natáčet seriál Šílenci z Manhattanu, bylo jí pouhých šest let. Její první role to ale nebyla. Zkušenosti už měla ze seriálů Můj přítel Monk, Cory in the House, Hrdinové a z televizního filmu The Angriest Man in Suburbia. Roli Sally Draper ale jen tak něco nepřekoná.

„Šílenci“ se nakonec dočkali sedmi sezón a velkého úspěchu. Shipka v seriálu, za který s kolegy posbírala několik cen, ztvárnila dceru hlavního hrdiny Dona Drapera (Jon Hamm), jež se postupem času měnila z roztomilé holčičky po problémovou teenagerku se složitým vztahem k rodičům, hlavně k matce. Tu ztvárnila January Jones.

„Bylo báječné vidět tě vyrůstat v úžasnou mladou ženu. Vždy se připásej, nekuř a používej obaly na oblečení,“ napsala January své seriálové dceři na sociální síti k jejím 18. narozeninám (oslavila je v listopadu). Obalem na oblečení narážela na jednu z prvních scén, které spolu točily - kdy si Sally přes hlavu přehodila igelitový obal na šaty z čistírny.

„Bylo jí šest, když jsme začínali točit. Ale byla velmi učenlivá, vždy připravená a pokorná. Myslím, že je to půvabná mladá dáma, která má skvělé rodiče, jež si ji hlídají,“ uvedl na adresu mladé herečky, která byla v roce 2014 magazínem Time zařazena mezi 25 nejvlivnějších teenagerů, její seriálový otec Hamm.

Reklama

Další články

Načítám