Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když její váha přesáhla děsivých 160 kilo, bylo Nicole Burke teprve 16 let. Konzumace oblíbených pizz a bagelů si zkrátka vybrala svou daň. Snahy zhubnout se bohužel nesetkávaly s úspěchem a teenagerka nenašla jiné východisko než si sáhnout na život. Pokus o sebevraždu byl naštěstí neúspěšný. „Prostě jsem se cítila hrozně,“ řekla.

Nicole se s někdejšími útrapami svěřila Daily Mailu. Vyprávěla například o tom, že na školní akci musely mít všechny dívky stejné šaty, což v případě Nicole znamenalo koupit troje, aby jí je babička mohla sešít. „Když jsem šla na maturitní večírek, musela jsem si zase koupit ty největší šaty v obchodě. Ve velikosti 28 (naše 56) jsem měla jedinou možnost a babička mi je i tak musela rozšířit,“ svěřila. Jejímu sebevědomí nepomohly ani občasné vtípky spolužáků.

Po pokusu o sebevraždu v roce 2013 si Nicole uvědomila, že se sebou musí něco udělat, „protože jsem věděla, že mám pro co žít. Byla to poslední kapka k tomu se takto rozhodnout.“

Burke má dnes, ve svých jednadvaceti letech, za sebou už dvě operace žaludku. V roce 2014, podstoupila bandáž a loni v červenci bypass. Obě operace mladé dívce pomohly shodit skoro polovinu její původní váhy, přes 72 kilo.

Reklama

Další články

Načítám