Hlavní obsah
Článek

Autor řady knih o etiketě, odborník na společenské chování a někdejší tiskový mluvčí Václava Havla Ladislav Špaček není žádný jezevec a společenským akcím se rozhodně nevyhýbá. Po boku manželky ale do společnosti zase tak často nevyráží. Výjimku udělal před pár dny při bohulibé události.

V centru Prahy se totiž za účasti starosty Městské části Prahy 1 Oldřicha Lomeckého a investorky Marie Eleny Pasquale oficiálně otevírala historická budova Paláce Rosetta a pasáž spojující stanici metra Národní třida s Jungmannovou ulicí.

„Rekonstrukci tohoto domu jsem vnímal vlastně od začátku až do dneška. Jsem soused a bydlím kousek odsud. Dá se říci, že okolo tohoto domu chodím skoro každý den. Bylo to dříve velmi zanedbané místo, kde se scházela společnost nejrůznějšího druhu, včetně narkomanů,“ poznamenal na akci Ladislav Špaček, který si s manželkou se zájmem prostory prohlédl.

„Moje žena je radní na Praze 1, a tak jsem měl šanci vnímat tuto rekonstrukci i díky informacím od své manželky. Nyní vidím, že zde vzniklo nádherné dílo, které navrátilo krásu tomuto domu,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám